Milieu en MVO

We werken zo schoon als maar kan

Onze bedrijven lopen voorop in de branche als het gaat om de zorg voor het milieu. We waren bijvoorbeeld de eerste in de Benelux met een loodvrije procesvoering, zijn de enige in ‘de oppervlaktebehandeling’ die een milieujaarrapport presenteren en behoren tot een select groepje bedrijven die het merendeel van hun ‘processtoffen’ al sinds jaar en dag hergebruiken. Maar het kan nog beter. We blijven dan ook op zoek naar nieuwe mogelijkheden om energie te besparen en de verontreiniging van het milieu tot nul te reduceren.

Warmtekrachtkoppeling (WKK) maakt verschil

In 2013 is bij bij Dameco Plating BV een warmtekrachtkoppeling (afgekort WKK) geplaatst. Dameco bespaart hiermee jaarlijks €30.000 (30%) op de energiekosten. Daarnaast daalt ook de CO2-uitstoot met ruim 20%.

????????????????????????????????????

Kostenbesparing

Kostenbesparing, een verbeterde concurrentiepositie en milieuwinst waren voor Daan Sweegers, directeur van Dameco de redenen om te kiezen voor een WKK: “Bij Dameco Plating BV in Veldhoven verbruikten drie grote CV-ketels elke dag veel gas om de benodigde energie te leveren. De jaarlijkse onderhoudskosten van de ketels en de gasprijzen werden steeds hoger. In plaats van te kiezen voor de traditionele weg en de ketels te vervangen door nieuwe exemplaren, vroegen we aan onze technisch dienstverlener om  mee te denken over een alternatief.”

Concurrentiepositie

Dameco moet voldoen aan strenge milieueisen vanuit de overheid. Ook heeft de branche meerjarenafspraken gemaakt over het terugdringen van de CO2-uitstoot met 20%. Dameco voldoet op deze manier in één klap aan de gestelde eisen. Daan Sweegers: “Op deze manier innovatief en maatschappelijk verantwoord ondernemen, maakt je als bedrijf weerbaar voor de toekomst.”

Sjaak Verheijen,  beleidsmedewerker duurzaamheid, gemeente Veldhoven

“De gemeente Veldhoven gaat de dialoog aan met ondernemers over duurzaam ondernemen. We willen ondernemers er bewust van maken dat een goed bedrijfsrendement prima samen gaat met milieuwinst en een bijdrage aan de samenleving. De samenwerking tussen Gebr. van Hout en Dameco is een mooi voorbeeld van bedrijven die een stapje verder gaan dan hun wettelijke verplichtingen. Want duurzaam ondernemen loont!”

Adres

De Run 5114, 5503 LV Veldhoven

Contact
Dameco Plating: 040-2060192
Verzinkerij Meerveldhoven: 040-2536622
De Run Metaalcoating: 040-2553858
Openingstijden

Op werkdagen zijn wij geopend van 7.30 tot 17.00 uur

Zaterdagochtend kunt u uw materiaal lossen en laden van 8.30 tot 11.00 uur

Anders…: Lukt het u niet om uw materiaal binnen de bovenstaande tijden te lossen of te laden, bel ons dan even (graag wel een dag van tevoren), zodat we u toch kunnen helpen.

Contactformulier Offerte aanvraagformulier Kijkje nemen? boek een rondleiding

Cookies accepteren

Dameco.nl maakt gebruik van functionele & analytische cookies die nodig zijn voor de werking van de website. Pagina statistieken worden opgeslagen in Google Analytics. Voor meer informatie zie het privacy statement.