Beitsen van RVS/Inox

In beitsbaden en sproeikamers

combi 4 beelden

Rvs beitsen en passiveren: links foto’s voor de behandeling, rechts foto’s na de behandeling

Roestvast staal (rvs) kan gaan roesten wanneer het terechtkomt in een zuurstofarme omgeving, beschadigd is door bewerkingen zoals lassen, buigen en verspanen, of blootgesteld wordt aan bepaalde gassen en vloeistoffen. Om het roesten van rvs tegen te gaan, moet het worden ontdaan van alle mogelijke verontreinigingen. Dit kan op verschillende manieren. Wij doen het door het staal grondig te beitsen/chemisch te behandelen met behulp van een sproeisysteem (sproeibeitsen) of door het onder te dompelen in een bad. In beide gevallen wordt het staal behandeld met een mengsel van salpeterzuur (HNO3) en waterstoffluoride (HF). Het waterstoffluoride heeft een beitsende werking (waardoor lassen en eventuele gloeihuidresten worden verwijderd) en het salpeterzuur zorgt ervoor dat de chroomoxidehuid over het gehele oppervlak kan herstellen. Het oppervlak wordt hierdoor weer ‘passief’, en dus noemen we dit proces van reinigen en herstellen ook wel passiveren (Nota bene: passiveren van verzinkt staal, aluminium en andere metaallegeringen is iets anders. Zie daarvoor onze service ‘PASSIVEREN’ hiernaast).

Goed om te weten

  • We kunnen het materiaal zodanig voor u behandelen dat er geen ‘vieze’ vingerafdrukken zichtbaar zijn wanneer mensen er met hun handen aan zitten.
  • Het materiaal wordt na een beitsbehandeling matter dan voorheen.
  • Roestvast staal kunnen we voor u beitsen als het voorwerp in zijn geheel van rvs is (een combinatie van rvs en ijzer kan niet worden gebeitst).
  • De afmetingen van onze beitsbaden:
    4500 x 1400 x 1400
  • De afmetingen van de sproeikamers:
    5000 x 2000 x 2000
Adres

De Run 5114, 5503 LV Veldhoven

Contact
Dameco Plating: 040-2060192
Verzinkerij Meerveldhoven: 040-2536622
De Run Metaalcoating: 040-2553858
Openingstijden

Op werkdagen zijn wij geopend van 7.30 tot 17.00 uur

Zaterdagochtend kunt u uw materiaal lossen en laden van 8.30 tot 11.00 uur

Anders…: Lukt het u niet om uw materiaal binnen de bovenstaande tijden te lossen of te laden, bel ons dan even (graag wel een dag van tevoren), zodat we u toch kunnen helpen.

Contactformulier Offerte aanvraagformulier Kijkje nemen? boek een rondleiding

Cookies accepteren

Dameco.nl maakt gebruik van functionele & analytische cookies die nodig zijn voor de werking van de website. Pagina statistieken worden opgeslagen in Google Analytics. Voor meer informatie zie het privacy statement.